Maso

Králík pečený v marinádě

1 králík
2 dl vody
2 dl oleje
lžička pepře
lžička mleté sladké papriky
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
sůl
lžička chilli papriček

máslo

Králíka naporcujeme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou. Marinádu připravíme ze všech surovin kromě másla. Česnek a cibuli nasekáme najemno. Když použijeme pálivý kečup, vynecháme chilli papričky.

Necháme odležet v chladu do druhého dne. Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka. Pečení obvykle trvá zhruba hodinu při teplotě 180 °C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, potom odkryjeme.

Ke konci pečení přidáme trochu másla pro zjemnění omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

37 hlasů

Další recepty Celý díl