Maso
Králík pečený v marinádě
1 králík
2 dl vody
2 dl oleje
lžička pepře
lžička mleté sladké papriky
5 stroužků česneku
2 velké cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
sůl
lžička chilli papričekmáslo
Králíka naporcujeme, vložíme do pekáčku a zalijeme marinádou. Marinádu připravíme ze všech surovin kromě másla. Česnek a cibuli nasekáme najemno. Když použijeme pálivý kečup, vynecháme chilli papričky.
Necháme odležet v chladu do druhého dne. Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka. Pečení obvykle trvá zhruba hodinu při teplotě 180 °C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, potom odkryjeme.
Ke konci pečení přidáme trochu másla pro zjemnění omáčky.
Ohodnoťte tento recept:
37 hlasů