Maso

Králík s česnekovou omáčkou

4 porce králíka
4 lžíce dijonské hořčice
1/4 l vody
4 paličky česneku
200 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého vína
olej
pár lístků šalvěje
sůl
pepř

Porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Osmahneme ze všech stran na oleji a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a vínem. Do pekáčku položíme paličky česneku roztrojené napůl. Přidáme pár lístků šalvěje. Vše osolíme a česnek pokapeme olejem.

Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi hodinu. V polovině pečení odkryjeme poklici z pekáče.

Maso vyjmeme a vložíme zpět do teplé trouby přikryté alobalem. Vyndáme lístky šalvěje a vymačkáme jednotlivé stroužky česneku do pekáčku. Obsah pekáčku přelijeme do rendlíku a dobře promícháme metličkou. Přilijeme smetanu a necháme povařit. Osolíme, případně osladíme.

Podáváme se šťouchanými brambory s česnekem.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl