Zeleninová jídla
Zelné placky s tvarohem


250 g kysaného zelí
180 g nahrubo mletých škvarků
150 g polotučného tvarohu
1 lžíce sádla
1 lžička soli
200 g hladké mouky
Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a smícháme ho se všemi surovinami rukou nebo v robotu. Těsto by mělo být tuhé asi jako na kynuté knedlíky. Necháme ho půl hodinky odpočinout a na válu vyválíme na placku asi centimetr vysokou. Nakrájíme a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C přibližně na 30 minut. Placky v polovině pečení obrátíme, aby byly křupavé z obou stran.
Podáváme samostatně nebo zakusujeme k masu či husté polévce.
Ohodnoťte tento recept:
63 hlasů