Maso

Olomoucký pekáček

400 g krkovice
400 g kotlety
100 g moravského uzeného
50 g slaniny
100 g cibule
pepř
sůl
4 lžíce pikantní hořčice

Z krkovice i kotlety ukrojíme 4 plátky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do pekáčku vkládáme střídavě krkovici, uzené maso, cibuli, slaninu a kotletu. Podlijeme sklenicí vody, přiklopíme a pečeme zhruba hodinu při teplotě 200 °C. Maso zůstane šťavnaté.

Tvarůžky s tvarohem rozmixujeme, trochu opepříme a přidáme prášek do pečiva. Šleháme ve vodní lázní do hladkého krému, kterým přelijeme maso v pekáčku nebo jednotlivé porce rovnou na talíři.

Vařit můžeme přímo v thermomixu.

Výbornou přílohou jsi šťouchané brambory.

Ohodnoťte tento recept: 

43 hlasů

Další recepty Celý díl