Moučníky a cukroví

Kokosové řezy bez mouky

4 vejce
250 ml mléka
300 g strouhaného kokosu
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
50 g másla

Poleva

200 g hořké čokolády
250 ml smetany ke šlehání

Vajíčka rozšleháme, přidáme vlažné rozpuštěné máslo, mléko a kokos. Nakonec zamícháme kondenzované mléko.

Rozetřeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem.

Množství je na menší plech přibližně 22 x 30 cm nebo do dortové formy.

Pečeme zhruba 35 minut při teplotě 180 °C, podle zkušeností s vaší troubou.

Smetanu ke šlehání zahřejeme a rozpustíme v ní čokoládu, aby vznikla hladká hmota tzv. ganache. Mírně chladnou polevu nalijeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout.

Krájíme úhledné menší kousky. Koláč je poměrně sytý.

Náš tip

Když nechceme čokoládu, můžeme vyzkoušet pomerančovou polevu, kterou si připravíme smícháním šťávy z jednoho pomeranče se 150 g moučkového cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

193 hlasů

Další recepty Celý díl