Maso
Masové placky na zelném lůžku
400 g mletého masa
sůl
pepř
oregano
2–3 lžíce jogurtu
mletá paprika
1 cibule
1 lžička sušeného česneku
Dip
250 g zakysané smetany nebo jogurtu
česnek
sůl
lžíce rajčatového protlakumalá hlávka zelí
Všechny surovin smícháme, dobře dochutíme a rozdělíme na čtvrtiny.
Ze zelí nakrájíme asi 2 cm plátky a položíme na olejem vymazaný pekáček. Osolíme a opepříme.
Z každé čtvrtiny masa zformujeme placku, kterou položíme na zelí.
Ze zakysané smetany, rajčatového protlaku, soli a česneku smícháme dip. Na každou placku dáme lžíci dipu a rozetřeme po mase. Pečeme při teplotě 180 °C 45 minut.
Přílohou je zelí, které jsme pekli s masem. Podáváme se zbylým dipem a zeleninovým salátem.
Náš tip
Jako další přílohu můžeme vyzkoušet pečenou mrkev.
Ohodnoťte tento recept:
40 hlasů