Maso

Masové placky na zelném lůžku

400 g mletého masa
sůl
pepř
oregano
2–3 lžíce jogurtu
mletá paprika
1 cibule
1 lžička sušeného česneku

Dip

250 g zakysané smetany nebo jogurtu
česnek
sůl
lžíce rajčatového protlaku

malá hlávka zelí

Všechny surovin smícháme, dobře dochutíme a rozdělíme na čtvrtiny.

Ze zelí nakrájíme asi 2 cm plátky a položíme na olejem vymazaný pekáček. Osolíme a opepříme.

Z každé čtvrtiny masa zformujeme placku, kterou položíme na zelí.

Ze zakysané smetany, rajčatového protlaku, soli a česneku smícháme dip. Na každou placku dáme lžíci dipu a rozetřeme po mase. Pečeme při teplotě 180 °C 45 minut.

Přílohou je zelí, které jsme pekli s masem. Podáváme se zbylým dipem a zeleninovým salátem.

Náš tip

Jako další přílohu můžeme vyzkoušet pečenou mrkev.

Ohodnoťte tento recept: 

40 hlasů

Další recepty Celý díl