Nápoje nealkoholické

Fermentovaná domácí limonáda

1 l převařené vody
2 lžíce cukru
1 fík nebo lžíce rozinek
tibi krystaly

Vše vložíme do sklenice a necháme v pokojové teplotě pracovat. Tibi krystaly se živí cukrem. Zpracují cukr a promění vše ve fermentovanou limonádu.

Přidané sušené ovoce nesmí být sířené, to tibi krystalům nevyhovuje.

Po 24–48 hodinách limonádu slijeme a ochutíme. Nejlépe podle sezóny. Přidáme maliny, jahody, borůvky nebo bylinky. Můžeme vložit smrkové jehličí, lipový květ, sedmikrásky, prvosenky, co nám chutná, a necháme přecezené pracovat v dobře uzavřené láhvi ještě alespoň jeden den.

Doporučuje se pít alespoň 2 x 2 dl denně.

Tibi krystaly použijeme na novou limonádu.

Pokud nebudeme připravovat další nápoj, zalijeme tibi minerálkou, uzavřeme do sklenice a necháme v lednici. Krystaly můžeme i zmrazit a podle potřeby pak začít znovu používat.

Tibi krystaly mohou hojit a zlepšovat průběh těchto potíží a onemocnění:

nervová onemocnění a deprese

žaludeční obtíže

problémy se žlučníkem, slinivkou

astma, katary průdušek

sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce

kožní projevy alergií, ekzémy, akné a vyrážky

nemoci jater

ledvinové potíže

chudokrevnost

krevní potíže

nedostatečná tvorbu bílých krvinek

nemoci ženských orgánů

zcela regenerují imunitní systém

zpomalují proces stárnutí

působí preventivně proti infarktu

snižují cukr v krvi

zlepšuji slezinu

jsou vhodné při žloutenkové dietě

vylepšují kvalitu pleti i vlasů

obnovují rovnováhu střev

potlačují záněty v těle

záněty jater, žlučníku, střev

žlučníkové a ledvinové potíže, katary a astma, nemoci močových cest

čistí krev a prospívají imunitnímu systému

zbavují tělo toxinů a regenerují buňky

působí zásaditě

jsou bohaté na přírodní probiotika

jsou vhodné i pro alergiky a osoby s citlivým zažíváním

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl