Fermentovaná domácí limonáda


1 l převařené vody
2 lžíce cukru
1 fík nebo lžíce rozinek
tibi krystaly
Vše vložíme do sklenice a necháme v pokojové teplotě pracovat. Tibi krystaly se živí cukrem. Zpracují cukr a promění vše ve fermentovanou limonádu.
Přidané sušené ovoce nesmí být sířené, to tibi krystalům nevyhovuje.
Po 24–48 hodinách limonádu slijeme a ochutíme. Nejlépe podle sezóny. Přidáme maliny, jahody, borůvky nebo bylinky. Můžeme vložit smrkové jehličí, lipový květ, sedmikrásky, prvosenky, co nám chutná, a necháme přecezené pracovat v dobře uzavřené láhvi ještě alespoň jeden den.
Doporučuje se pít alespoň 2 x 2 dl denně.
Tibi krystaly použijeme na novou limonádu.
Pokud nebudeme připravovat další nápoj, zalijeme tibi minerálkou, uzavřeme do sklenice a necháme v lednici. Krystaly můžeme i zmrazit a podle potřeby pak začít znovu používat.
Tibi krystaly mohou hojit a zlepšovat průběh těchto potíží a onemocnění:
nervová onemocnění a deprese
žaludeční obtíže
problémy se žlučníkem, slinivkou
astma, katary průdušek
sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
kožní projevy alergií, ekzémy, akné a vyrážky
nemoci jater
ledvinové potíže
chudokrevnost
krevní potíže
nedostatečná tvorbu bílých krvinek
nemoci ženských orgánů
zcela regenerují imunitní systém
zpomalují proces stárnutí
působí preventivně proti infarktu
snižují cukr v krvi
zlepšuji slezinu
jsou vhodné při žloutenkové dietě
vylepšují kvalitu pleti i vlasů
obnovují rovnováhu střev
potlačují záněty v těle
záněty jater, žlučníku, střev
žlučníkové a ledvinové potíže, katary a astma, nemoci močových cest
čistí krev a prospívají imunitnímu systému
zbavují tělo toxinů a regenerují buňky
působí zásaditě
jsou bohaté na přírodní probiotika
jsou vhodné i pro alergiky a osoby s citlivým zažíváním
Ohodnoťte tento recept: