Moučníky a cukroví
Muffiny hruškovodatlové
3 větší hrušky
1 lžička skořice
250 g datlí
200 ml vody120 ml oleje
1 vejce
50 ml mléka
1 lžíce citronové šťávy
260 g ječné mouky
1 lžička sodyořechy
Datle povaříme ve vodě, přidáme hrušky a skořici. Rozmixujeme.
Kroupy umeleme na mouku. Hruškové pyré necháme vychladnout. Všechny suroviny promícháme. Plníme do formiček, zdobíme ořechy a pečeme přibližně 20 minut při teplotě 180 °C. Špejlí zkontrolujeme, zda jsou upečené. Pokud se těsto nelepí na špejli, vyjmeme muffiny z trouby.
Tip pro vegany:
Vejce nahradíme lžící kukuřičného škrobu a kravské mléko mlékem kokosovým.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů