Moučníky a cukroví

Muffiny hruškovodatlové

3 větší hrušky
1 lžička skořice
250 g datlí
200 ml vody

120 ml oleje
1 vejce
50 ml mléka
1 lžíce citronové šťávy
260 g ječné mouky
1 lžička sody

ořechy

Datle povaříme ve vodě, přidáme hrušky a skořici. Rozmixujeme.

Kroupy umeleme na mouku. Hruškové pyré necháme vychladnout. Všechny suroviny promícháme. Plníme do formiček, zdobíme ořechy a pečeme přibližně 20 minut při teplotě 180 °C. Špejlí zkontrolujeme, zda jsou upečené. Pokud se těsto nelepí na špejli, vyjmeme muffiny z trouby.

Tip pro vegany:

Vejce nahradíme lžící kukuřičného škrobu a kravské mléko mlékem kokosovým.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl