Luštěniny a obiloviny

Krupoto s červenou řepou a kozím sýrem

250 g ječných krup
240 g uvařené červené řepy
100 g čerstvého kozího sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
sušené bylinky – tymián, rozmarýn, libeček, pažitka
sůl
pepř

Kroupy propláchneme a namočíme alespoň na 3 hodiny do vody. V té samé vodě kroupy uvaříme doměkka. Vodu před vařením osolíme.

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, řepu na drobné kostky. Do pánve nalijeme olivový olej, když je rozpálený, orestujeme na něm cibuli a česnek. Když je cibule dosklovata, přidáme bylinky a nakrájenou řepu. Ještě chvíli vše restujeme, aby se řepa prohřála, a přidáme kroupy. Dosolíme a opepříme. Důkladně promícháme.

Na talíři posypeme kozím sýrem a ozdobíme snítkou bylinek.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl