Ryby a mořské plody

Losos se špenátem v listovém těstě

400 g lososa bez kůže
250 g listového těsta
150 g listového špenátu
1 šalotka
2 stroužky česneku
40 ml smetany
20 g másla
sůl
pepř
žloutek na potření

Lososa osolíme a opepříme ze všech stran.

Do vroucí osolené vody vhodíme čerstvé listy špenátu, krátce spaříme a hned vyndáme do studené vody, aby zůstal krásně zelený.

Necháme okapat.

Na másle osmahneme šalotku a česnek. Přilijeme smetanu, osolíme, opeříme a necháme tekutinu odpařit.

Listové těsto rozválíme a potřeme rozšlehaným žloutkem. Na kraj položíme steak z lososa. Na něj navršíme špenát promíchaný se smetanovou omáčkou a přikryjeme druhým plátkem lososa. Těsto zarolujeme. Vršek potřeme žloutkem a propícháme vidličkou.

Pečeme v troubě rozpálené na teplotu 175 °C přibližně 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl