Krůtí stehno se salátem Waldorf
600 g horní krůtí stehno
1 lžíce olivového oleje
1 lžička oregana
1 lžíce sladké papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička drceného kmínu
sůl
pepř2 jablka
1 lžička cukru nebo čekankového sirupu
1 citron
100 g řapíkatého celeru
100 g tmavého hroznového vína
50 g vlašských ořechů
120 g bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
sůl
listové saláty
V oleji rozmícháme koření. Směsí potřeme osolené a opepřené maso bez kůže. Důkladně vmasírujeme do masa a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220 °C zhruba 20 minut, potom teplotu snížíme a pečeme ještě 20 minut při teplotě 160 °C.
Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na tenké plátky na mandolíně.
Osladíme a zakápneme polovinou citronové šťávy, aby nastrouhaná jablka nezhnědla.
Omytý celer zbavíme tuhých vláken a pokrájíme nadrobno. Hroznové víno rozpůlíme, případně vybereme pecky, a přidáme spolu s ořechy k jablkům.
Bílý jogurt smícháme s majonézou, lžící citronové šťávy, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme do salátu.
Maso po upečení necháme 10 minut odpočívat. Nakrájíme a podáváme se salátem.
Ohodnoťte tento recept: