Maso

Kuře po italsku

1 lžíce olivového oleje
4 porce kuřete (stehenní řízky, paličky)
1 větší červená cibule
1 červená paprika
4 stroužky česneku
50 g vypeckovaných oliv
50 g sušených rajčat v oleji
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
hrst hladkolisté petržele
1 hrnek rýže
400 g sekaných rajčat – plechovka
2 hrnky vývaru
sůl
pepř

parmezán a čerstvé bylinky

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na ní osolené porce kuřete, z každé strany asi 3 minut.

Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a česnek na plátky. Restujeme na pánvi, dokud cibule nezesklovatí.

Maso vyjmeme. Do pánve postupně vložíme rozkrojené olivy, sušená rajčata, bazalku, oregano, jemně nakrájenou hladkolistou petržel a rýži. Rýži necháme natáhnout všechnu šťávu a přendáme do pekáčku.

Na pánvi povaříme vývar s rajčaty. Když se začne vařit, osolíme a opepříme. Nesmíme zapomenout na to, že voda se částečně odpaří. Nalijeme na rýži. Položíme porce kuřete, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud není rýže měkká.

Potom odkryjeme a necháme ještě chvíli péct nebo pod grilem, aby se na kuřeti vytvořila kůrčička.

Posypeme strouhaným parmezánem i čerstvými bylinkami a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl