Maso

Husí prsa pomalu pečená

2 větší husí prsa
sůl
kmín

Husí prsa vydatně potřeme solí, jak z vnitřní kostní části, tak i z vnější kožní části. Kůži nakrájíme nebo propícháme, aby nám vyteklo sádlo.

Prsa položíme do pekáčku kůží dolů a necháme tuk vysmahnout.

Okmínujeme.

Prsa položíme kůží nahoru, podlijeme trochou vody a pečeme přikryté přibližně 3 hodiny při teplotě 90 °C.

Nekontrolujeme, neotvíráme, maso se musí dobře propařit.

Po 3 hodinách přelijeme sádlem, znovu přiklopíme a pečeme další 3 hodiny.

Potom odkryjeme, přelijeme sádlem a necháme péct při teplotě 200 °C zhruba 30 minut, aby byla kůrčička pěkně vypečená.

Maso je měkké a rozpadá se. Kost lehce vyjmeme a servírujeme.

Obvyklou přílohou bývá bramborový knedlík a zelí, červené i bílé.

Jako přílohu vyzkoušejte kaštanovou nádivku a šípkovou omáčku.

Náš tip:

Sádlo slijeme a používáme na vaření nebo zamícháme se zbytky husy a dáme si ho na chlebu.

V remosce pečeme 3 hodiny bez otevírání.

Ohodnoťte tento recept: 

49 hlasů

Další recepty Celý díl