Zeleninová jídla

Bramborové pusinky

600 g oloupaných brambor
sůl
2 lžíce másla
100 ml smetany na vaření
1 větší vejce

rozpuštěné máslo na potření

Brambory pokrájíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšleháme ručním šlehačem se lžící másla. Osolíme. Necháme přibližně 10 minut zchladnout.

Potom zašleháme vejce a tolik smetany, aby byly brambory kašovité, ale ne řídké. Doporučuji smetanu přilévat postupně.

Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C.

Nastříkáme cukrářským sáčkem na plech vystlaný pečicím papírem pěkné pusinky, asi 4-5 cm velké.

Pečeme zhruba 20 minut dozlatova. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Náš tip:

V případě, že přelijeme smetanu, zahustíme brambory bramborovým škrobem.

Jako obměnu můžeme do pusinek přidat bylinky a servírovat s rybou.

Vmíchaný strouhaný parmezán se výborně hodí k masům.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl