Pomazánky

Pomazánka z rybiček

150 g termizovaného sýra nebo pomazánkového másla
1 konzerva sardinek, makrely nebo tuňáka
1 malá cibulka
2 menší nakládané okurky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
2 vařená vejce
sůl
pepř

Z rybiček slijeme přebytečný olej nebo šťávu.

Do rybiček ve vlastní šťávě přidáme do pomazánky 50 g másla a dobře vyšleháme se sýrem.

Rybičky utřeme se sýrem vidličkou, přidáme hořčici a citronovou šťávu, opravdu najemno nakrájenou cibulku a okurky.

Nakonec vmícháme vajíčka nakrájená najemno. Já je krájím na mřížce na brambory do salátu. Zamícháme a podáváme na dobrém chlebu.

Náš tip:

Cibuli nahradíme pažitkou. Pomazánka bude jemnější a lépe stravitelná.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl