Pomazánky
Pomazánka z rybiček
150 g termizovaného sýra nebo pomazánkového másla
1 konzerva sardinek, makrely nebo tuňáka
1 malá cibulka
2 menší nakládané okurky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
2 vařená vejce
sůl
pepř
Z rybiček slijeme přebytečný olej nebo šťávu.
Do rybiček ve vlastní šťávě přidáme do pomazánky 50 g másla a dobře vyšleháme se sýrem.
Rybičky utřeme se sýrem vidličkou, přidáme hořčici a citronovou šťávu, opravdu najemno nakrájenou cibulku a okurky.
Nakonec vmícháme vajíčka nakrájená najemno. Já je krájím na mřížce na brambory do salátu. Zamícháme a podáváme na dobrém chlebu.
Náš tip:
Cibuli nahradíme pažitkou. Pomazánka bude jemnější a lépe stravitelná.
Ohodnoťte tento recept:
29 hlasů