Maso

Kachna s rebarborovou omáčkou

1 kachna
sůl
sklenice rebarborového čatní podle našeho receptu

nebo

120 g červené oloupané cibule
12 g čerstvého zázvoru
75 ml červeného vinného octa
120 g jablek nakrájených na kostičky
50 g vypeckovaných datlí
30 g sušených brusinek
1/2 lžíce hořčičného semínka
1/2 lžičky kari koření
100 g tmavého třtinového cukru (typ muscovado)
1/2 lžíce soli
200 g oloupané rebarbory

Kachnu nebo její části očistíme, osolíme a potřeme čatní. V případě, že nemáme čatní, poklademe na dno pekáčku všechny suroviny a kachnu položíme na ně. V průběhu pečení se omáčka vytvoří i tak. V obou případech podlijeme troškou vody.

Pečeme pomalým pečením při teplotě 120 °C zhruba 5 hodin. Poslední 2 hodiny pekáček odkryjeme, aby měla kachna kůrčičku.

Omáčku můžeme nechat, jak je, s kousky zeleniny a ovoce nebo propasírovat či rozmixovat.

Podáváme s bramborovými pusinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl