Různé
Pečené hrušky se slaninou a vlašskými ořechy


160 g anglické nebo farmářské slaniny
4 hrušky
sůl
pepř
1 lžíce bílého jablečného octa
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce olivového oleje
hrst opražených vlašských ořechů
pažitka
Na pánvi si opražíme slaninu. Slijeme tuk a slaninu vyjmeme. Hrušky nakrájíme na klínky a na trošce tuku na pánvi opečeme. Osolíme a opeříme.
Olej smícháme s hořčicí a octem. Hrušky pokapeme zálivkou. Ořechy rozdrtíme a osmahneme na pánvi. Nakrájíme pažitku a podáváme.
Chutnají teplé nebo studené, jako přílohu k pečeným masům nebo s přídavkem sýra jako samostatné jídlo.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů