Ryby a mořské plody

Grilovaný pstruh s bylinkami

4 pstruzi
4 stroužky česneku
1 dl olivového nebo slunečnicového oleje
šťáva z 1 citronu
pepř
sůl
0,5 dl vinného octa
4 snítky bylinek – rozmarýn, šalvěj, oregano

Z olivového oleje, citronové šťávy a vinného octa připravíme emulzi. Stačí smíchat v šejkru nebo zavařovací skleničce s víčkem.

Pstruhy očistíme, osolíme a opepříme. Dobře potřeme zevnitř marinádou.

Do každé ryby vložíme rozmáčknutý stroužek česneku a snítku bylinek. Pozor na množství bylinek! Rozmarýn a šalvěj jsou hodně aromatické, proto opravdu stačí menší množství, aby jídlo nezhořklo.

Rybu potřeme marinádou i zvenku. Zabalíme do pečicího papíru a necháme odležet.

Pokud grilujeme na roštu, potíráme zbytkem marinády a grilujeme zhruba 6 minut z každé strany. Můžeme péct v troubě na mřížce, zhruba 20 min při teplotě 180 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl