½ šálku tapiokových perel
1 šálek drceného ledu
1 šálek velmi silného čaje (černého nebo zeleného)
1 šálek mléka
ovoce nebo džus
med nebo cukr

Do nádoby s vroucí vodou dáme vařit tapiokové perly v poměru 7: 1 (7 šálků vody na 1 šálek perel). Stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme přibližně 15 minut. Pak vypneme a necháme tapiokové perly pod pokličkou dojít. Následně je z nádoby vyjmeme, omyjeme a necháme vychladit.

Takto připravené vychlazené tapiokové perly vložíme do shakeru, přidáme zbylé ingredience, dochutíme ovocem a osladíme. Nápoj mícháme, dokud nedosáhneme požadovanou a nadýchanou konzistenci. Servírujeme ve sklenicích s širokými brčky.

Základem je vždy kvalitní sypaný čaj, obvykle černý nebo zelený, který obohatí nápoj o mnoho vitamínů a antioxidantů. Další složkou je pak buď mléko nebo ovocné příchutě. Případně obojí.

Do 250 mililitrů vychladlého čaje nasypeme zhruba 3 polévkové lžíce tapiokových kuliček a vše zalijeme 100 mililitry kokosového mléka nebo 100 mililitry kvalitní smetany.

Podle chuti přidáme 100 mililitrů mangového, malinového nebo jiného výrazného džusu, pár kostek ledu a sladidlo. Použít můžeme med, javorový sirup nebo stévii. Vše důkladně promícháme (protřepeme) a máme hotovo.

Náš tip

Milovníci kávy mohou čaj nahradit silnou kávou. Výbornou alternativou mléka je kokosové mléko, které dá nápoji jinou chuť, než jsme zvyklí například z ledové kávy. Vysoká energetická hodnota tapioky povýší nápoj na zdravou svačinku.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl