Maso

Krůtí špízy na pánev nebo gril

750 g krůtích prsou

Marináda

4 lžíce arašídového oleje
1 limetka
2 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
1/2 lžičky bílého pepře
1 lžička mletého kmínu

dřevěné špejle

Všechny suroviny na marinádu smícháme v misce. Z limetky použijeme jemně strouhanou kůru i šťávu.

Maso nakrájíme na proužky silné asi centimetr.

Dřevěné špejle namočíme.

Necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Potom maso natočíme na špejle a grilujeme 4–6 minut podle typu grilu. Maso musí být propečené.

Podáváme s teplou arašídovou omáčkou a okurkovým salátem s mátou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl