Bramborové hřebínky na gril


4 středně velké brambory typu A
100 g cheddaru
100 g anglické slaniny
1 cibule
sůl
olivový olej
čerstvé bylinky (tymián, oregano)
Ze všeho nejdříve je potřeba rozpálit gril, podle druhu grilu. U grilu na dřevěné uhlí potřebujeme co nejvíce žhavých uhlíků. Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C.
Brambory důkladně omyjeme. Na prkénko položíme 2 špejle, které zajistí, abychom brambory nedokrojili, ale jen nakrojili. Krájíme na tenké plátky.
Potom do každého zářezu vložíme sýr, cibuli nebo slaninu. Střídavě naplníme celou bramboru. Zakapeme olivovým olejem, osolíme a proložíme bylinkami.
Zabalíme do alobalu a pečeme na grilu nebo v troubě 20 minut. Potom sejmeme vršek alobalu a necháme dopéct kůrčičku.
V troubě necháme na roštu a zvolíme funkci gril.
Ohodnoťte tento recept: