Saláty

Rajčatový salát s melounem

500 g zralých rajčat
500 g dužniny vodního melounu
1 hrst čerstvé bazalky
2 lžíce bílého vinného octa
50 ml slunečnicového oleje
1 kávová lžička soli
1 lžíce cukru krupice
3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru

Omytá a osušená rajčata krájíme na kostky asi 2×2 cm. Vychlazený meloun nakrájíme na stejně velké kostky jako rajčata. Bazalku nasekáme na nudličky.

V míse metličkou šleháme společně ocet, olej, sůl, cukr a zázvor, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nakrájená rajčata a meloun. Promícháme, posypeme bazalkou a ihned podáváme.

Pokud čekáme hosty a potřebujeme se připravit dopředu, nakrájíme si zvlášť rajčata, zvlášť meloun i bazalku a zamícháme si zálivku. Teprve před podáváním vše smícháme dohromady. Jinak je salát poněkud zavadlý.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl