
Domácí korbáčky
Ingredience:
sýr
sůl
Postup:
Na přípravu domácích korbáčků budeme potřebovat sýr.
Nejlépe vyhovuje:
- pařená mozzarella
- čerstvá mozzarella
- čerstvý sýr
- sýr eidamského typu
Na plotnu postavíme hrnec s horkou vodou, kterou budeme udržovat tak, aby voda zůstala horká, ale nevařila se.
Celý kus sýra vložíme do horké neosolené vody a necháme ho chvíli prohřát.
Vytáhneme sýr z vody a několikrát ho natáhneme a přeložíme. Poté ze sýra rukama začneme tahat nitě ve tvaru provázků, jejichž tloušťku si určíme sami. Nitě rovnou vkládáme do mísy se studenou vodou, kde je necháme vychladnout.
Nitě nastříháme na stejnou délku. Pomůžeme si tak, že nitě namotáme na kuchyňské prkýnko a na jednom místě rozřízneme.
Poté vezmeme 3 nitě zároveň, jejich střed zachytíme o vařečku a směrem k sobě obě poloviny zamotáme do copu a na konci uděláme uzel. Můžeme je uchovat několik dní v lednici nebo hned spotřebovat.
Pokud připravujeme z nesoleného sýra, necháme hotové korbáčky ve slané vodě.