
Na koledu!
Část: Velikonoční pecen
Obsah dílu
Úvod — Barvení vajíček pomocí slupek z cibule — Velikonoční pecen — Nač je vlastně pomlázka? — Zdobené jidášky
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
O králíkovi, psu a ovci
VIII. řada
Pastva pro ovce — Živáňská — Ušák přímo výstavní — Poznáte kopova? — Kouzelný zlatobýl
Ustláno na růžích
VIII. řada
Pěstování růží v minulosti — Růžový sirup — Kratochvíle — Nejkrásnější růže — Bílé fazole po staročesku — Tajemství růžové vody
Když přiletí čáp
VIII. řada
Asistence při porodu — Přípravy na miminko — U porodní asistentky — Bylinky do třetice — Porodnost — 24 hodin denně, 365 dní v roce — Tak se na to nabaštíme!
Jahodová zmrzlina
VIII. řada
Historie zmrzliny — Jak to vlastně mrazili? — Dávkovače zmrzliny — Zámecký salon
Roztočme to!
VIII. řada
Černokostelecká keramika — Šel zahradník na zahradu... — Jak se dělá miska — Sekaná svíčková
Recepty z kotlíku
VIII. řada
Úvod — Pečení masa v parní jámě — Lesní čaj — Ešus, kotlík, lorna — Táborový buřtguláš — Smrkový sirup a marmeláda — Vaření je příležitost
Almara po babičce
VIII. řada
Úvod — Restaurování nábytku — Ve stylu gerstl — A teď sladká pauza — Dá se to zachránit? — Práce se dřevem — Lesk jako blesk
Indičtí běžci z Čech
VIII. řada
Úvod — Domácí dvorek s drůbeží — Bylinkový záhon — Ušlechtilé bráhmanky — Chodské klechty — Indické bojovnice — Kuře na pórku — Kachna starorýnská — Bezové květy v octu
Královská paštika
VIII. řada
Úvod — Retro gastronomie — Paštika — Trošku si to okořeníme — Naplníme, upečeme — Kuchyňské bylinky
Zapaříme!
VIII. řada
Úvod — Zakládáme zahrádku — Zeleninová farma — Zeleninová ochutnávka — Dešený kadeřávek s bramborem — Jak pečovat o půdu — Salát s divokými bylinkami — Rostlinná jícha