Maso

Roastbeef pečený na grilu

Vydatná svačinka, kterou si připravíme den předem.

1,5 kg hovězího nízkého roštěnce
cca 3 lžíce dijonské hořčice na potření
sůl
pro správné propečení masa je dobré použít vpichový teploměr

Rozehřejeme gril. Maso včas vytáhneme z lednice a necháme dojít na „pokojovou“ teplotu. Poté ho odblaníme, nasolíme, potřeme dijonskou hořčicí a na grilu necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Poté pečeme na mírném ohni, dokud vnitřní teplota nedosáhne 52 °C. (Trvá cca hodinu a půl.)

Pokud chceme roastbeef podávat teplý, necháme ho po upečení cca 15 minut odpočinout. Pokud bychom ho krájeli ihned, vyteče z něj šťáva a maso bude suché. Roastbeef můžeme také podávat druhý den zastudena.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl