Králík na smetaně
Králičí maso je považováno za velice zdravé. Není vůbec prorostlé, takže je při jeho přípravě třeba dbát především na to, abychom je nevysušili.
celý králík
kořenová zelenina (2 velké mrkve, 200 g celeru, 1 velká petržel)
sůl
smetana
k podávání
karlovarský knedlík
brusinková marmeláda
čerstvě nastrouhaná citronová kůra
hladkolistá petržel
Kořenovou zeleninu, tedy celer, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme. Králíka osolíme, mírně podlijeme a pečeme na 180 stupňů asi hodinu a půl, anebo dokud maso není měkké. Poté upečenou zeleninu přemístíme do rendlíku, zalijeme smetanou a vše rozmixujeme. Podáváme s karlovarským knedlíkem, brusinkovou marmeládou, na závěr ještě dochutíme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a hladkolistou petrželí.
Ohodnoťte tento recept: