Moučníky a cukroví

Bylinkové lívanečky

Jarní verze lívanců, které jsou plné zdravého zeleného.

Bylinky

větší miska listů mladých kopřiv

dále můžeme přidat:
kokošku pastuší tobolku
jitrocel
popenec
mladé listy pampelišky

Těstíčko

mléko
hladká mouka
vejce
sůl
tuk na smažení

Bylinky propláchneme a kopřivy spaříme horkou vodou, kterou ale zatím nevyléváme. Veškeré zelené výhonky nakrájíme najemno. Pak si připravíme těsto jako na palačinky. Rozklepneme dvě vejce, žloutky oddělíme od bílků a z těch vyšleháme sníh.

Část mléka nahradíme vodou z kopřiv. Přidáme hladkou mouku, špetku soli a nakrájené bylinky. Poté přijdou na řadu vaječné žloutky a našlehaný sníh.

Těstíčko zlehka promícháme. Do lívanečníku nalijeme trošku kvalitního oleje a lívanečky smažíme po obou stranách.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl