Moučníky a cukroví
Bylinkové lívanečky


Jarní verze lívanců, které jsou plné zdravého zeleného.
Bylinky
větší miska listů mladých kopřiv
dále můžeme přidat:
kokošku pastuší tobolku
jitrocel
popenec
mladé listy pampelišky
Těstíčko
mléko
hladká mouka
vejce
sůl
tuk na smažení
Bylinky propláchneme a kopřivy spaříme horkou vodou, kterou ale zatím nevyléváme. Veškeré zelené výhonky nakrájíme najemno. Pak si připravíme těsto jako na palačinky. Rozklepneme dvě vejce, žloutky oddělíme od bílků a z těch vyšleháme sníh.
Část mléka nahradíme vodou z kopřiv. Přidáme hladkou mouku, špetku soli a nakrájené bylinky. Poté přijdou na řadu vaječné žloutky a našlehaný sníh.
Těstíčko zlehka promícháme. Do lívanečníku nalijeme trošku kvalitního oleje a lívanečky smažíme po obou stranách.
Ohodnoťte tento recept:
20 hlasů