Ryby a mořské plody

Kapr po židovsku

Pod receptem s označením Kapr po židovsku bychom v českých kuchařkách našli předpisů hned několik, a většinou jde spíše o pokrm inspirovaný židovskou kuchyní, než o autentický košer recept. V našem podání jde o lehké a chutné jídlo pod heslem v jednoduchosti je krása.

kapří filety
brambory (podle poštu strávníků)
česnek (množství podle chuti)
sůl
kmín
kousek másla
mléko
čerstvý špenát

Nejprve oloupeme brambory a česnek. Brambory dáme vařit. Kapra nakrájíme na úhledné filety a česnek na plátky.

Porce kapra osolíme, pokmínujeme, posypeme česnekem a poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na třicet minut. Výtečnou přílohou k pečenému kaprovi brambory, které rozšťoucháme s kouskem změklého másla, trochou teplého mléka a nakrájenou pažitku. V rendlíku ještě rozehřejeme máslo a krátce na něm orestujeme čerstvý špenát.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl