Chutná? A víte, jak jej správně připravit?

2 citrony
2 pomeranče

(chceme-li do punče použít ovoce i s kůrou, volíme raději citrony a pomeranče v biokvalitě a před vařením punče je ještě důkladně omyjeme)

několik celých hřebíčků
2–3 celé svitky skořice
4 dcl uvařeného scezeného černého čaje
1 l červeného vína

Do hrnce vsypeme hřebíček a vložíme celé svitky skořice. Přilijeme 4 decilitry předem uvařeného černého čaje a litr červeného vína. Vše pomalu zahříváme, směs se nesmí prudce vařit, jen mírně pěnit. Jakmile je obsah kastrůlku dobře prohřátý, přelijeme směs do mísy s nakrájeným ovocem. Do předem nahřátých sklenic nalijeme rum dle chuti, přidáme směs vína, čaje a koření a ozdobíme plátkem citronu. Sladíme třtinovým cukrem podle chuti.

Náš tip: zimní čaj z kuchyňského koření

Z kuchyňského koření se však dá připravit i vynikající čaj. Uvařit ho můžeme například ze sušeného tymiánu, majoránky, fenyklu, anýzu či bazalky. A milovníkům ostřejších příchutí doporučujeme ochutnat prohřívací čaj z kurkumy a chilli. Vyzkoušet můžeme také kombinaci kurkumy a zázvoru.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl