Skořicové šneky z kynutého těsta
Oblíbený moučník, po kterém se zaručeně jen zapráší.
1/2 kg hladké mouky
100 g moučkového cukru + cukr na posypání těsta
sáček sušeného droždí
2 vejce
100 g změklého másla + další kousek změklého másla na pomazání těsta
2 dcl vlažného mléka
mletá skořice na posypání těsta
hrst vlašských ořechů pokrájených nahrubo
Smícháme půl kila hladké mouky a 100 g moučkového cukru. Přidáme sáček sušeného droždí a promícháme. Do těsta rozklepneme dvě vejce a přidáme 100 g změklého másla. Přilijeme 2 deci vlažného mléka a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout na dvojnásobek objemu.
Těsto poté rozválíme, pomažeme změklým máslem, posypeme moučkovým cukrem, skořicí a vlašskými ořechy.
Vše opatrně zarolujeme po delší straně a ostrým nožem nakrájíme na jednotlivé rolky.
Rolky naskládáme do máslem vymazaného pekáče tak, aby se nedotýkaly, protože těsto při pečení zvětší svůj objem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů přibližně 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: