Ryby a mořské plody

Pošírovaný losos se zeleninou

2 porce

2 filety lososa
1 l drůbežího vývaru (můžeme kombinovat s bílým vínem)
několik růžiček zeleného květáku romanesco
několik růžiček bílého květáku
několik růžiček brokolice
lusky mladého hrášku

Do vývaru se zeleninou vložíme porce lososa. Vše necháme mírně probublávat pod bodem varu. Teplota vody by neměla přesáhnout 95 stupňů.

Uvařené porce lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z nich kůži. Mělo by to jít téměř samo.

Rybu podáváme s pošírovanou zeleninou. Na závěr mírně osolíme a můžeme přidat i domácí majonézu.

Náš TIP: U ryb se vyplatí pídit se po těch ulovených a zmražených ještě na moři, a to nejlépe v severním Atlantiku či Pacifiku. Nejvyšší kvalitu pak mají ulovení divocí lososi, kteří se mrazí vcelku. Rybu je pak tedy třeba po vzoru našich babiček vykuchat a rozdělit na filety.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl