Nakládaný hermelín


Tento recept je typickým příkladem toho, jak díky nutnosti uchovat potraviny na delší dobu naložením do oleje, vznikla díky české vynalézavosti vyhledávaná delikatesa. Turisté přijíždějící do naší země se o ní dokonce dočtou ve svých průvodcích. Možná i proto, že nakládaný sýr se tradičně podává k pivu.
celé hermelíny
vlašské ořechy (množství odhadneme podle počtu sýrů)
1 velká cibule
1 palice česneku
chilli papričky podle velikosti nádoby a podle chuti
slunečnicový či řepkový olej na nálev
vhodná uzavíratelná nádoba
Cibuli oloupeme. Vlašské ořechy pokrájíme nahrubo. Z česnekových palic odstraníme svrchní slupky. Sýr překrojíme podélně na poloviny a opatrně vydlabeme jejich středy. Sýrovou hmotu smícháme s pokrájenými ořechy a navršíme ji na sýrové mističky, které pak opět spojíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, celé palice česneku překrojíme napůl, stejně jako chilli papričky, ve kterých ponecháme semínka. Do sklenice navršíme sýry, cibuli a papričky. Vše pak zalijeme slunečnicovým či řepkovým olejem. Sýr necháme uležet při pokojové teplotě 2 - 3 dny.
Ohodnoťte tento recept: