Různé
Pikantní švestkové čatní
Švestkové čatní se hodí například k výraznějšímu masu nebo k sýru.
2 kg vypeckovaných švestek
2 špetky soli
2 lžičky mleté skořice
1 zarovnaná ČL sušeného zázvoru
sušené chilli podle chuti
2 stroužky vylisovaného česneku (anebo více, pokud jsme milovníky ostřejších chutí)
1 kg krystalového cukru
ocet na případné dochucení
6 g agaru
Zralé švestky vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky, vsypeme do hrnce a rozvaříme. Přidáme špetku soli, mletou skořici, zázvor a chilli. Podle potřeby přilijeme trochu vody a vmícháme ještě krystalový cukr.
Cukr necháme rozpustit, občas zamícháme. Poté zahustíme agarem (postupujeme podle návodu na obalu). Hotové čatní plníme horké do čistých skleniček. Zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Ohodnoťte tento recept:
48 hlasů