Ryby a mořské plody

Ryby nakládané v oleji

Recept na nakládané ryby zvládne i kuchař začátečník.

ryby s bílým masem (cejn, plotice)
hrubá sůl
bobkový list, kuličky nového koření
ocet
cibule nakrájená na proužky
čerstvě mletý pepř
olej (můžeme však nahradit i klasickým lákem na okurky)

Na nakládání ryb je vhodná tradiční hliněná nádoba, poslouží však i běžná větší zavařovací sklenice. Omyté a očištěné porce ryb tedy nejdříve naložíme na 24 hodin do hrubé soli. Poté je omyjeme, znovu vložíme do nádoby, přidáme bobkový list a kuličky nového koření a zalijeme octem. Následuje další čtyřiadvacetihodinová pauza.

Pak ryby znovu opláchneme, vykostíme (mělo by to jít snadno, páteř změkne a jde ji vytáhnout) a nakrájíme na malé kousky. Do nálevu patří také proužky cibule. Ryby a cibuli střídavě naskládáme do sklenice, nahoře trochu upěchujeme a zasypeme čerstvě namletým pepřem. Zalijeme klasickým lákem na okurky anebo olejem, podle toho, čemu dáváme přednost a uzavřeme. Před podáváním necháme sklenice s naloženými rybami odležet několik dnů v chladu.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl