Ryby a mořské plody

Kapří škvarky neboli hranolky podle Petra Grubera

Recept, který se z jižních Čech rozšířil do všech českých a moravských krajů, to jsou kapří škvarky neboli hranolky… Dá se říct, že co kuchař, to vlastní recept na tuhle delikatesu, a my nabízíme následující verzi.

předem naložené kapří plátky
polohrubá mouka
paprika
pepř
1 PL solamylu
eventuálně koření na ryby
zelenina jako příloha

Malé kousky nakrájených kapřích filet je třeba den předem naložit do soli a do česneku. Poté je obalíme ve směsi mouky, solamylu a koření a smažíme ve vyšší vrstvě oleje (smažíme po menších dávkách, jednotlivé kousky se nemají dotýkat).

Přebytečný tuk odsajeme na papírové kuchyňské utěrce. Podáváme s nakrájenou zeleninou.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl