Grilované kachní prso senem ovoněné
Netradiční grilovačka se senem, zelím a brusinkami.
kachní prso s kůží
červené hlávkové zelí
čerstvé bylinky
sušené brusinky
brusinková marmeláda
sůl
pepř
seno
chléb
máslo
Kůži na kachním prsu jemně několika řezy nakrojíme. Dáváme přitom pozor, abychom nezařízli až do masa. Položíme jej kůží dolů na ještě studenou pánev vhodnou přímo na gril.
Zelí pokrájíme, přidáme do pánve vedle masa a zasypeme čerstvými bylinkami a sušenými brusinkami. Opepříme, osolíme a takto připravenou pánev vložíme na gril.
Seno navlhčíme trochou vody a vložíme do grilu vedle pánve nad oheň. Přiklopíme a necháme asi 30 minut na středně rozpáleném grilu. Pokud pracujeme se vpichovým teploměrem tak do teploty asi 55 stupňů. Maso otočíme a necháme ještě dopéct.
Maso vyjmeme a dáme stranou, vyndáme bylinky i seno. Chléb lehce namažeme máslem a opečením na grilu připravíme topinky.
Směs v pánvi doplníme brusinkovou marmeládou, zamícháme a poklademe na hotové topinky. Maso nakrájíme na plátky přidáme na topinky.
Ohodnoťte tento recept: