Bramborová kolečka a kroužky


Jednoduše. Z brambor. Na slano i sladko.
250 g hladké mouky
250 g vychlazeného másla
250 g předem uvařených, vychladlých a oloupaných brambor
celé balení vanilkového cukru
Na těsto budeme potřebovat 250 g hladké mouky.
Do mouky nastrouháme na hrubším struhadle stejné množství vychlazeného másla.
Na řadu přicházejí ve slupce předem uvařené, vychladlé a oloupané brambory, kterých budeme také potřebovat 250 g. Brambory nastrouháme najemno.
Přidáme ještě jedno celé balení vanilkového cukru.
Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice na hodinku odpočinout.
Těsto si poté rozdělíme na poloviny.
Na slané pečivo
sýr na strouhání
koření: můžeme použít grilovací, kari nebo směs na pečené kuře
První část rozváleného těsta poklademe z poloviny nastrouhaným sýrem a z poloviny posypeme směsí koření. Sýr si zvolíme podle chuti, koření můžeme použít grilovací, kari, anebo směs na pečené kuře.
Přísady do těsta zapracujeme válečkem.
Poté vykrajujeme kroužky a kolečka a klademe na plech.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 až 180 stupňů asi 15 minut.
Na sladké pečivo
moučkový cukr
Z druhé části těsta vyválíme tenčí plát.
Vykrajujeme kolečka a klademe je do pekáče či na plech, kde z nich menším vykrajovátkem tvoříme kroužky.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 až 180 stupňů asi 15 minut.
Hotové kroužky ještě obalíme v moučkovém cukru.
Ohodnoťte tento recept: