Luštěniny a obiloviny

Kaše sypaná perníkem

Pohanku je dobré zařadit do jídelníčku. Prospívá cévám, nízké hladině cholesterolu a je zdrojem vitamínů skupiny B.

200 g pohankové lámanky (není třeba předem namáčet)
voda
špetka soli
třtinový cukr (můžeme ale také uvařit bez cukru a na talíři dosladit medem)
mléko
perník na strouhání
rozpuštěné máslo na přelití kaše

Pohanku vsypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla potopená. Trošku osolíme a vaříme na mírném plameni dokud lámanka nezměkne (ochutnáme, během varu dle potřeby přilijeme vodu). Poté přidáme cukr podle chuti. Pohanku zalijeme trochou mléka na zjemnění chuti a ještě prohřejeme za stálého míchání.

Pohanku podáváme posypanou nastrouhaným perníkem a přelitou rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl