Luštěniny a obiloviny
Kaše sypaná perníkem
Pohanku je dobré zařadit do jídelníčku. Prospívá cévám, nízké hladině cholesterolu a je zdrojem vitamínů skupiny B.
200 g pohankové lámanky (není třeba předem namáčet)
voda
špetka soli
třtinový cukr (můžeme ale také uvařit bez cukru a na talíři dosladit medem)
mléko
perník na strouhání
rozpuštěné máslo na přelití kaše
Pohanku vsypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla potopená. Trošku osolíme a vaříme na mírném plameni dokud lámanka nezměkne (ochutnáme, během varu dle potřeby přilijeme vodu). Poté přidáme cukr podle chuti. Pohanku zalijeme trochou mléka na zjemnění chuti a ještě prohřejeme za stálého míchání.
Pohanku podáváme posypanou nastrouhaným perníkem a přelitou rozpuštěným máslem.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů