Zeleninová jídla

Zeleninové karbanátky

Krásně červené a křupavé karbanátky. Přílohou může být bramborová kaše nebo z nich můžeme vytvořit vegetariánské hamburgery. Díky pohankové krupici jsou bezlepkové.

1 červená řepa
2 mrkve
kousek celeru (velikosti řepy)
4 stroužky česneku
4 polévkové lžíce ovesných vloček
4 polévkové lžíce pohankové krupice
2 čajové lžičky lněného semínka (namletý)
1 a půl čajové lžičky soli
půl čajové lžičky černého mletého pepře
2 čajové lžičky majoránky
1 střední červenou cibuli (najemno pokrájenou)
50 g nasucho opražených slunečnicových semínek
kvalitní olej na smažení

Oloupanou a očištěnou červenou řepu, mrkev a celer nastrouháme najemno. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Směs důkladně promícháme. Slunečnicová semínka na pánvi lehce opražíme. K zelenině přidáme ovesné vločky, pohankovou krupici a mleté lněné semínko. Směs dochutíme opraženými semínky slunečnicovými. Na řadu přichází sůl, majoránka a černý pepř.

Ze směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na kvalitním rostlinném oleji, dokud nezískají zlatavou krustu.

Další recepty Celý díl