Sladké bramborové řezy


Buchta, ve které je lépe použít pikantnější marmeládu, tedy meruňkovou rybízovou či směsnou. Ta v kombinaci s ořechovou drobenkou vykouzlí luxusní chuť.
30 dkg brambor
30 dkg polohrubé mouky
14 dkg másla
10 dkg cukru moučka
2 žloutky
citronová kůra
vanilkový cukr
prášek do pečiva
pikantní dobrá zavařenina
Na drobenku
máslo
cukru moučka
polohrubá mouka
10 dkg vlašských ořechů
žloutek na potření těsta
Brambory najemno nastrouháme a přidáme ostatní přísady kromě zavařeniny. Vznikne nám jemné těsto, ze kterého uděláme váleček. (Pracujeme rychle, aby nám těsto nezřídlo.) Váleček rozdělíme na polovinu a vyválíme z něj placky. Vymažeme pekáček a na dno položíme placku z půlky těsta. Namažeme zavařeninou a zakryjeme druhou plackou. Pomažeme žloutkem a posypeme drobenkou smíchanou s vlašskými sekanými ořechy. Pečeme cca 40 minut.
Ohodnoťte tento recept: