Moučníky a cukroví
Šup bába aneb rychlá kompotová buchta


Výborný způsob, jak zužitkovat přebytečné kompoty.
jeden hruškový kompot, příp. dva, když jsou menší
30 dkg moučkového cukru
1 dcl oleje
2 lžíce kakaa
40 dkg polohrubé mouky
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíci rumu, není ale nutné
Hrušky nakrájíme na kousky. Přidáme všechny ostatní přísady a pěkně umícháme dohromady. Použijeme i šťávu z kompotu, promícháme a vlijeme do mísy (těsto by nemělo být příliš husté, do pekáčku by se mělo skutečně doslova vlít). Tím je těsto hotovo. Vlijeme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný pekáček a pečeme asi půl hodiny na 180 °C. Hotovou buchtu nakrájíme na kostky a posypeme moučkovým cukrem.
Tip
Buchtu můžeme vylepšit citronovou, rumovou, anebo čokoládovou polevou.
Ohodnoťte tento recept:
70 hlasů