Maso

Segedín

Podle Helenky Vrábkové.

½ kila cibule
1 kg vepřového plecka
sádlo
sůl
pepř
sladká paprika, kterou můžeme smíchat s pálivou
česnek
kmín
hladká mouka
sladká nebo zakysaná smetana
sáček kysaného bílého zelí

Zelí necháme vykapat. Na sádle osmahneme dorůžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Vše osolíme, opepříme, posypeme paprikou podle chuti a přidáme špetku kmínu. Maso lehce orestujeme tak, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Vykapané zelí překrájíme a přidáme k masu. Přidáme také stroužek utřeného česneku a dusíme do měkka. (Maso se při podávání musí téměř rozpadat.) Na závěr vmícháme trochu smetany se lžící hladké mouky a chvilku povaříme.

Podáváme s domácím chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl