Maso
Segedín
Podle Helenky Vrábkové.
½ kila cibule
1 kg vepřového plecka
sádlo
sůl
pepř
sladká paprika, kterou můžeme smíchat s pálivou
česnek
kmín
hladká mouka
sladká nebo zakysaná smetana
sáček kysaného bílého zelí
Zelí necháme vykapat. Na sádle osmahneme dorůžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Vše osolíme, opepříme, posypeme paprikou podle chuti a přidáme špetku kmínu. Maso lehce orestujeme tak, aby se zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Vykapané zelí překrájíme a přidáme k masu. Přidáme také stroužek utřeného česneku a dusíme do měkka. (Maso se při podávání musí téměř rozpadat.) Na závěr vmícháme trochu smetany se lžící hladké mouky a chvilku povaříme.
Podáváme s domácím chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
31 hlasů