Polévky

Angreštová polévka

Podle Aleny Gajduškové.

Pokud vám na zahradě dozrává angrešt, doporučujeme vyzkoušet! Kombinace angreštu, kyselého mléka a brambor může leckomu znít poněkud zvláštně, ale výsledek vás příjemně překvapí. Náš štáb překvapen byl a z polévky nezbyla ani kapka…

velká hrst ještě nedozrálého tvrdého angreštu
horká a studená voda
2 lžíce cukru krystal
špetka soli
200 ml kyselého mléka (mléko je třeba nechat předem zkysnout)
1 lžíce hladké mouky
vařené brambory

Hrst angreštu spaříme horkou vodou. Tu vylijeme, angrešt vsypeme do rendlíku, zalijeme malým množstvím studené vody tak, aby byl potopený, přidáme kyselé mléko s cukrem a povaříme. Jakmile angrešt změkne, dolijeme další vodu, přisolíme a dolijeme kyselé mléko, ve kterém jsme předtím rozkvedlali lžíci hladké mouky. Polévku přisolíme podle chuti a máme hotovo.

Do hlubokého talíře vložíme vařené, na kousky pokrájené brambory a přelijeme polévkou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl