Zeleninová jídla
Bylinkové řízečky


Na tuhle sezónní dobrůtku potřebujeme mladé listy kostivalu, které je třeba natrhat a rovnou s nimi pospíšit do kuchyně, aby nezvadly. Listy kostivalu jsou porostlé jemnými chloupky. Díky tomu na nich drží těstíčko, ve kterém je budeme smažit.
listy kostivalu
hladká mouka (nejlépe celozrnná), můžeme použít i mouku hrachovou
voda
sůl
olej na smažení
Z mouky a vody umícháme řídké těstíčko, ve kterém namáčíme listy kostivalu a ihned smažíme na rozpáleném oleji do křupava. Jako příloha se hodí vařené jáhly a luštěninový salát.
Náš tip
Kdo chce o něco hutnější variantu, může přidat do těstíčka vejce a řízečky smažit na sádle. Do těsta můžeme přidat i oblíbené koření.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů