Hrušky s medem a ořechy


vlašské ořechy – nedrtíme, použijeme celé půlky ořechů
máslo na vymazání pekáčku
zralé hrušky
mletá skořice
mletý zázvor
tekutý med
pálenka na závěrečné pokapání – to je ovšem verze pro dospělé
Zralejší hrušky oloupeme a rozpůlíme. Vyndáme jádřince a vložíme je vydlabanou stranou nahoru do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem. Do každé mističky po vydlabaném jádřinci vložíme půlku vlašského ořechu. Posypeme skořicí a mletým zázvorem (s tím raději opatrně, méně je v tomto případě více). Nakonec pomažeme medem. Na každou hrušku dáme ještě kousek másla. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů a hrušky zapékáme asi 20 minut. Pečené hrušky na talíři ještě zakápneme medem a podáváme teplé. Verzi pro dospělé ochutíme pár kapkami pálenky.
Ohodnoťte tento recept: