Luštěniny a obiloviny

Nastavovaná kaše

Jde o tradiční syté, vydatné a levné jídlo lidové kuchyně. Bramborová kaše se „nastaví“ ječnými krupkami, aby jídlo bylo výživnější. A navíc – tenhle recept zvládne opravdu i kuchař-začátečník.

brambory, vhodné jsou spíše moučné, varný typ C
ječné krupky
mléko
česnek
majoránku
sůl
cibulku
2 lžíce sádla

Brambory uvaříme v osolené vodě. Krupky uvaříme také v osolené vodě doměkka. Dávkujeme raději menší množství, krupky vařením „nabydou“. Brambory rozšťoucháme a vymícháme s mlékem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme krupky.

Podáváme ozdobené cibulkou osmaženou na sádle. Můžeme přidat i čerstvé bylinky, například pažitku.

Ohodnoťte tento recept: 

35 hlasů

Další recepty Celý díl