Luštěniny a obiloviny
Nastavovaná kaše
Jde o tradiční syté, vydatné a levné jídlo lidové kuchyně. Bramborová kaše se „nastaví“ ječnými krupkami, aby jídlo bylo výživnější. A navíc – tenhle recept zvládne opravdu i kuchař-začátečník.
brambory, vhodné jsou spíše moučné, varný typ C
ječné krupky
mléko
česnek
majoránku
sůl
cibulku
2 lžíce sádla
Brambory uvaříme v osolené vodě. Krupky uvaříme také v osolené vodě doměkka. Dávkujeme raději menší množství, krupky vařením „nabydou“. Brambory rozšťoucháme a vymícháme s mlékem, rozdrceným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme krupky.
Podáváme ozdobené cibulkou osmaženou na sádle. Můžeme přidat i čerstvé bylinky, například pažitku.
Ohodnoťte tento recept:
35 hlasů