Králík na hořčičném medu
Králičí maso je lehce stravitelné a dietní, obsahuje velké množství bílkovin.
Velmi jednoduchý recept z ingrediencí, které nejspíše máte stále doma.
králík
sůl
pepř
2 dcl medu
kremžská hořčice
1 dcl oleje
máslo
vývar (nebo voda)
Králíka naporcujeme, a dále použijeme jen stehna a hřbet. Osolíme, opepříme, a rukama maso potřeme směsí medu, kremžské hořčice a trochy oleje. Necháme odležet, nejlépe přes noc, ale minimálně hodinu. Poté porce králíka vložíme do pekáčku vymazaného máslem, podlijeme vývarem (nebo vodou), a na každý kousek králíka položíme ždibec másla. Pečeme pod poklicí cca hodinu, potom odklopíme a dopečeme do zlatova. Během pečení průběžně poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. K masu můžeme přidat snítky rozmarýnu.
Ohodnoťte tento recept: