Pomazánky
Pivní pomazánka


Podle Tomáše Vodochodského.
2 bločky pivního zrajícího sýra
nakrájená cibulka
nakrájená kyselá okurka
kyselé rybičky
máslo
mletý kmín
mletá paprika
pepř
sůl
černé pivo
můžete přidat i Tomášovu vychytávku – sušený pivovarský sladový květ, který obsahuje spousty živin
chléb
Jednotlivé ingredience, jako jsou rybičky anebo pivní sýr či cibulka a hořčice, dávkujeme systémem „co kdo snese“. Záleží na vás, jak moc aromatická tato pikantní pomazánka pro silnější povahy bude.
Sýr nakrájíme na plátky. Veškeré ingredience rozmačkáme a přilijeme tolik piva, aby se pomazánka dobře roztírala.
Podáváme na čerstvém chlebu.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů