Různé
Šípkové pyré a šípková marmeláda
1000 g šípků (případně jiné množství, dle možností a potřeby)
krystalový cukr podle množství vzniklého pyré, tedy na 500 g pyré stejné množství cukru
Šípky přes noc zalijeme studenou vodou a necháme stát. Poté je povaříme do změknutí ve ve vodě, ve které se máčely. Povařené šípky propasírujeme přes síto a získáme tak pyré, tedy základ pro naši marmeládu. Pyré zvážíme a přidáme k němu stejné množství krystalového cukru. Řádně promícháme, povaříme do zhoustnutí a máme téměř hotovo. Horkou marmeládou plníme čisté sklenice, které zavíčkujeme a položíme dnem vzhůru. A pokud přece jen hledáte tip, jak a čím šípkovou marmeládu ochutit, i tento recept najdete na stránkách našeho pořadu.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů