Moučníky a cukroví

Linecké cukroví se šípkovou marmeládou

60 dkg hladké mouky
40 dkg másla
20 dkg cukru moučka
vanilkový cukr
citronová kůra
3 žloutky

Navážíme 60 dkg hladké mouky. Přidá k ní tři vaječné žloutky a 20 dkg moučkového cukru. Linecké těsto se tradičně dochucuje nastrouhanou citronovou kůrou. Dále přidáme 40 dkg másla. Všechny suroviny opatrně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme do chladu odpočinout. Těsto poté na pomoučeném válu rozválíme. Vykrajujeme jednotlivé kousky, které klademe na máslem vymazaný plech. Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Poté necháme vychladnout a můžeme slepovat naší šípkovou marmeládou.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl